Achat1kl

Приказният Ахат

Ахатът е познат под много форми. Няма друг скъпоценен камък, който природата да е оцветила и нашарила толкова креативно,колкото ахата, образуван в концентрични пластове в широко разнообразие от цветове и текстури.
Различни видове Ахати
Различни видове Ахати

В древността ахатът е бил високо ценен като талисман или амулет, като се е твърдяло, че утолява жаждата и пази от треска. Съществуват и легенди, според които персийските магьосници са използвали ахата, за да предотвратяват бури.Мистични свойстваКазват, че ахатът подобрява възприемчивостта у хората и че стимулира аналитичните способности, както и че осигурява баланс между физическите, емоционалните, интелектуалните и духовни състояния на човека. Твърди се също, че ахатът намалява враждебността и стимулира добронамереността.

Сребърни обеци с естествени камъни Ахат и Слонова кост от Unikalna.bg
Сребърни обеци с естествени камъни Ахат и Слонова кост от Unikalna.bg
       Вижте този продукт тук!
Смята се, че ахатът спомага за откриването на истината, приемането на обстоятелствата и че лекува емоциите. Според легендата ахатът подобрява паметта и концентрацията, повишава издръжливостта и стимулира честността.  Смята се, че той предотвратява безсънието и гарантира приятни сънища, повишава смелостта и предпазва от опасности. Ахатът има успокояващо действие, подобрява възприятията, концентрацията и спомага за развиването и повишаването на аналитичните способности.
ахата от Националния музей по естествена история (Смитсонов институт) във Вашингтон
Ахати от Националния музей по естествена история (Смитсонов институт) във Вашингтон
 Освен,че е една от най-интересните кварцови разновидности,Ахатът има приложение и в минералотерапията. Той е основен минерал за преодоляване на смущения в равновесието (вестибулопатия) и за стимулиране регенерацията на организма.Използва се при чести инфекции с температурни състояния. Получените с него еликсири оказват благотворно влияние при проблеми на червата,пикучния мехур,кръвоносните съдове,матката.
Ахатите са сред най-старите лечебни камъни, носещи късмет. По принцип ахатът помага на този, който го носи, да различи истинските приятели от фалшивите. За него се твърди, че предотвратява бури и мълнии, пази децата от опасности, като най-вече предотвратява падания, и носи просперитет.

Подходящ за зодиите Козирог, Водолей, Дева, Овен.

Гривна от естествени камъни-Ахат,Оникс,Хематит и сребърен елемент от Unikalna.bg
Гривна от естествени камъни-Ахат,Оникс,Хематит и сребърен елемент от Unikalna.bg
      Вижте този продукт тук!

обеци с камъни сваровски
бижута с камъни сваровски


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/unikalna/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *