crystal-therapy

Минералите и кръвното налягане

В тази интересна статия ще Ви покажем как минералите (или естествените камъни, както още ги наричаме), могат да окажат благотворно влияние върху организма ни, по-конкретно в случая-кръвното ни налягане.

  Безпокойството, нервното напрежение и стресът са състояния,от които никой не е застрахован. Дейл Карнеги-световно известен специалист в човешките отношения смята, че причината за повишенното кръвно налягане са именно тези фактори.

Създателят на учението за преодоляване на стреса Ханс Селие-бележит канадски биолог, е на мнение, че когато човек не може да се справи с поставените пред него изисквания, един от начините, по които организмът реагира е повишаване на артериалното налягане.Причината разбира се, може да бъде и от друго естество-например заболяване на определен орган, най-често бъбреците.

И след казаното дотук възникват ред въпроси.

Защо ни обзема безспокойство?

Откъде идва усещането,че ситуацията,в която сме попаднали е стресова?

Защо заболяват определени органи?

На тези въпроси индийците са отговорили още преди четири хиляди години.

Ето какво пише в един медицински трактат,датиращ от онова време,превеждан  и преписван по-късно на много езици:

                „Привързаността към нещо извиква желание,

                  желанието страсти развихря,

                  страстите гняв пораждат

                  гневът замъглява съзнанието,

                  а при човек със замъглено съзнание

                  здравето бързо отлита.”

 Истината е,че всички ние сме привързани към много неща-дори не можем да си представим колко.Тук не става въпрос само за привързаността към близките ни.Всеки от нас неусетно е станал роб на много свои привички.

Ето и няколко примера от ежедневието на почти всички ни:

-Вие сте отговорен човек,обичащ точността и тръгвате навреме за делова среща. Изведнъж се оказва,че пътят до мястото на срещата е затворен и ще трябва дълго да обикаляте, докато стигнете.Обаждате се по мобилния телефон, за да Ви извинят, но подсъзнанието Ви започва да работи:”…..Въпреки уважителната причина,нещата няма да се развият в моя полза…”.Ясно е какво се случва с кръвното Ви налягане.

-Някой е надраскал колата Ви с пирон.Ако не сте привързан към нея,това ще бъде дреболия.Но все пак….мислите за имиджа си.

-Синът Ви се прибира в къщи с две двойки…Две двойки….

-Съседите забравят крана на чешмата отворен и заминават на почивка.При това се оказва,че са сменили картите на мобилните си телефони…

И още стотици ситуации….ежедневно….

2014-11-17-Stress

      Преди четири хиляди години не е имало такава динамичност в ежедневието на хората,не е имало ядове от теглене на ипотечни кредити, от безкрайни задръствания по улиците,късане на нерви от недоразумения с началници,съпруги,съдружници и пр…

Въпреки това е имало хора,при които кръвното налягане не е било в ред. Т.е механизмът на пораждане на отрицателните емоции не е мръднал от тогава до сега нито милиметър.

        И тогава, и сега,няма човек,който да не е привързан към своята ПРЕДСТАВА , към своето УСЕЩАНЕ за това, как ТРЯБВА да се развива животът му.Тази привързаност поражда представа за някаква подреденост, която ежедневно обстоятелствата се опитват да разрушат. Всяко нарушаване на това статукво е причина за „замъгляване на съзнанието”,колкото и неусетно да е то.Поредица от такива психологически ситуации води до трайно нарушаване на нормата за стойностите на кръвното налягане.

       Въпросът е как може човек да излезе от този омагьосан кръг, без да се налага да посещава психотерапевт или да забегне в гората.Нека се поучим от мъдростта на хората преди четири хилядолетия. Методът се нарича литофагията . Днес този метод е изследван с модерна апаратура от учени по цял свят, като доказват стопроцентовата му ефективност върху човешкото здраве.

Накратко казано литофагията е поглъщане на стрит на прах минерал.Това е и любимият начин за Николай Коперник за справяне с проблемите на неговите болни. В своята работа той е използвал златен и сребърен прах, както и фино смлени изумруди, перли, слонова кост.В днешно време най-напред японците са установили,че същия ефект може да се постигне,когато се обработи определено количество вода със съответен минерал.

     Какво в същност се случва?

Знаменитата мисъл „Всичко в природата е трептене” принадлежи не на кого да е, а на самия Айнщайн.Човешкият организъм е подваластен до последната си клетка на всички трептения около него.Геомагнитното поле за Земята изпълнява същата функция, каквато има и човешкото биополе. Освен,че предпазва обитателите на планетата от убийствените слънчеви лъчения, със своя ритъм от 8-херцови трептения то дирижира живота на нея. Освен,че свети, което е показател за качеството на биохимичните реакции,човешкото биополе осъществява и цял комплекс оте трептение-инфразвукови и ултразвукови-прихванати от клетките, нискочестотни-от електрохимичните процеси в тялото. Към тях се прибавя трептенето на вътрешните органи, както и на водата в организма. Тя съставлява от 70 до 90% от човешкото тяло и нейният ритъм е със същият интензитет като на земното магнитно поле. Когато той се промени еодата в тялото резгиеа мигновено-променя се нейната структура,от там и структурата на кръвта, което от своя страна затруднява работата на сърцето и на всички органи. Кръвта се сгъстява, което води до повишаване на артериалното налягане.

Когато биополето е в ред, то успява да защити тялото от въздействието на негативните енергии.Но непрекъснатите разминавания между желания и действителност го свива, то изтънява и клетките започват да улавят различни сигнали, които променят електромеханизма им и разстроват нормалната има дейност. Всяка клетка в човешкия организъм притежава миниатюрни кристални включения, чието предназначение  е неясно за съвременната медицина. Това са антенките, с чиято помощ тялото приема информация за средата, в която се намира.

       Именно трептенето е това,което доближава минералите до живите организми. При някой кварцови разновидности то достига до милион пъти в секунда. Поставеният във вода минерал мигновено и подава информация за подредеността на кристалната си решетка.В резултат на това тя променя своята структура .Молекулите се събират на групи, наречени от съвременнта наука „кластери”. Изпитата,обработена по този начин вода, въздейства на клетките на тялото-те усвояват информацията за ред и защитеност и започват да работят хармонично.В последните години се пише и говори много за „жива вода”-пречистена, заредена с положителни емоции и вибрации. Това е само още един пример, колко е важно качеството на  водата за преодоляване на последиците от стреса.

 f32e0787e2d0449ea178a5ebc081b0d0_1_large

сваровски гривни
сваровски бижутерия


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/unikalna/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *