Благородното сребро и високосната година

Мистични поверия,предавани от векове, разказват за ползите от носенето на сребро във високосните години. С развитието на науката, тези поверия се превръщат във факти, които потвърждават чудотворното действие на този прекрасен метал.

Ето каква любопитна информация събрахме за Вас.

1.Традициите по света и у нас

В българските предания среброто битува като средство за предпазване и амулет за късмет – в обувките на младоженците се слагат сребърни монети, за да е щастливо и здраво семейството им, а булката носи сребърен накит за късмет. Стар български обичай повелява на високосна година да се пришиват не златни, а сребърни монети за здраве и късмет на дрешките на пеленачетата, както и да се слагат във водата, в която се къпят е. Елините са слагали сребърна монета в млякото, за да вкисва по-бавно. Древните египтяни са налагали раните с тънък слой сребърно фолио или прашец, за да заздравяват по-бързо. А рицарите Хоспиталиери (още Йоанити), които през 16 век на о-в Малта са поддържали най-голямата болница в света, са използвали единствено сребърни инструменти и прибори за хранене, за да подсигурят оздравяването на болните.

Древните египтяни вярвали, че бог Ра е имал сребърни кости. Алхимиците го считали за белия философски камък, който притежава спиритически способности, с помощта на които може да се влезе в контакт с душите на мъртвите. Според двете гледни точки – на алхимиците и на астролозите, среброто е символ на искрена чистота, свързан с нещо тайно, скрито дълбоко.

Любопитна подробност е, че първите сребърни гривни за крака са били носени от жените в харема на арабските султани. Точно това ги различавало от останалите жени.

Сребърна гривна с кристaли Swarovski
Сребърна гривна с кристaли Swarovski
      Вижте този продукт тук!
 1. Среброто и нашето здраве.

Познат от хилядолетия, антибактериалният ефект на среброто е научно доказан през 1893 г. от шведския учен Корл Вилхелм фон Нагели и се нарича „олигодинамичен ефект“. Дори и днес много привърженици на холестичната медицина смята, че приемането на сребърна вода подобрява отбранителните сили на организма.

Много хора вярват, че среброто е в състояние да съхранява информация за емоционалния свят на собственика си, както и да премахне отрицателната енергия и да спомогне за изчистване на енергийното поле. Вярва се, че среброто премахва негативните чужди влияния и държи надалеч от притежателя си всички зли сили.

Heart Еxpression-сребърни обеци
Heart Еxpression-сребърни обеци
        Виж този продукт тук!

3.Астрологията и високосните години

Григорианския календар, по който отброяваме дните си и днес, се нарича още слънчев, защото отчита периода на завъртане на Земята около Слънцето. Тъй като продължителността на една календарна година е по-кратка от тази на тропическата, в григорианския календар към всяка година, кратна на четири (с две изключения) се добавя 1 ден. Така с помощта на високосните години се избягва изместването на сезоните, слага се край на един цикъл от слънчевия календар и се поставя началото на нов.

И ако през трите години от четиригодишния цикъл носите злато, то на четвъртата година е добре да го замените със сребърни бижута. Защо? Обяснението е просто! Златото, което още от древността се свързва със Слънцето заради цвета и влиянието си върху човешкото тяло е най-добрия проводник на жизнени сили в природата. То носи живот на падналия духом. Среброто пък се свързва с цвета на Луната и нейното въздействие върху живите твари. То прочиства тялото и духа. Ето защо, ако в продължение на три години вие помагате на тялото си да приема жизнена енергия, то на високосна година следва да се пречистите и да започнете новия цикъл чисти.

Истината е, че благополучието и успехите зависят почти изцяло от нас. Хубаво е да сме запознати с поверията и традициите, но не забравяйте да се усмихвате всеки ден и да го посрещате с надежда и заредени с положителна енергия.

А за да сме по-красиви и по-нежни, трябва да носим сребро, което освен,че ни предпазва от недоброжелатели, ни зарежда с положителни емоции.

Розетата от Плиска - сребърна висулка
Розетата от Плиска – сребърна висулка
       Виж този продукт тук!

сваровски камъни
пръстени сваровски online


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/unikalna/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Едно мнение по „Благородното сребро и високосната година“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *